1398/12/09-10:18:22
پیشنهادات انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران پیرو تشکیل کمیته اپیدمیولوژی در ستاد فرماندهی کنترل همه گیری کرونا
در پی تشکیل کمیته اپیدمیولوژی ستاد فرماندهی کرونا، انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران، پیشنهادهایی برای عملکرد مطلوب تر این کمیته ارائه کرد.
1- انتظار می رود دسترسی این کمیته به داده های به روز و دقیق در تمامی سطوح اطلاعات مرتبط با افراد مشکوک، محتمل و ابتلای قطعی به بیماری و همچنین نتایج کنترل کیفی آزمایشات و موارد منشاء به طور شفاف فراهم آید، تا نتایج بررسی و تحلیل ها حداکثر انطباق با وضعیت موجود جهت اخذ تصمیمات کلیدی و صحیح را داشته باشند.
2- دسترسی به نتایج تحلیل های انجام شده و همچنین داده ها برای دیگر پژوهشگران و صاحبنظران بر اساس پروتکل های مشخصی که به این منظور در دنیا موجود است، فراهم آید تا زمینه نقد موشکافانه و ارایه نظریه ها و ایده های خلاقانه از تمامی گروه ها فراهم آید.
3-اطلاعات مرتبط با زمان شروع علایم اولیه، سیر طبیعی بیماری و عاقبت به طور دقیق ثبت و مورد بررسی و تحلیل قرار گیرند تا زمینه تعیین راهکارهای مؤثر به منظور پیشگیری و تعیین ضرورت مداخله جهت کنترل گسترش بیماری در سطوح مختلف، مبتنی بر شواهد فراهم آید.
4-جزییات مداخلات تشخیصی و درمانی چه منطبق و چه غیر منطبق با دستورالعمل ها من جمله زمان آغاز مداخلات بر اساس زمان شروع علائم و تشخیص قطعی، ثبت و تحلیل ارتباط آنها با پیامدها جهت مشخص کردن هزینه ای بخشی انواع رویکردهای تشخیصی درمانی، انجام شود.
5-در صورت نگرانی از حجم زیاد داده ها در زمان مراجعه، از فرایندهای پیگیری بیماران جهت ثبت بخش های مختلف اطلاعات مانند جستجوی موارد تماس و سیر طبیعی بیماری استفاده شود.
6-تدوین دستورالعمل کنترل کیفیت ثبت داده ها و آموزش آن برای همکاران به روش های مختلف به ویژه مجازی و از راه دور و مبتنی بر سامانه ثبت داده ها، مورد توجه قرار گرفته و نظارت بر صحت روند ثبت داده ها طبق اصول موجود انجام شود.
7-استانداردهای ضروری در سامانه ثبت و تعریف خروجی های برخط از داده ها و معادلات کنترل صحت داده ها به محض ورود و حین ثبت، در طراحی و بازبینی کیفی سامانه به طور منظم در نظر گرفته شود.
8- فرایند مشخصی به منظور تعیین الگوی تماس بیماران تعریف و در سامانه ثبت به کار گرفته شود به نحوی که امکان ثبت داده ها جهت ترسیم نقشه های GIS و نمودار جابجایی بیماران و انتقال بیماری فراهم آید.
9-تعریف متغیرها به نحوی انجام شود که محاسبه تمامی شاخص های تعیین کننده الگوی اپیدمی ممکن گردد و با باز-محاسبه شاخص ها، تاثیر مداخلات انجام شده در کاهش شدت همه گیری، به سرعت تعیین شود.
10- حداقل یک نفر از متخصصین پزشکی اجتماعی کشور به عنوان عضو ثابت این کمیته جهت تلفیق ملاحظات بالینی و کاربردی تحلیل های اپیدمیولوژیک با شرایط واقعی در ساختار نظام سلامت در نظر گرفته شوند.
در خاتمه این انجمن علمی آمادگی کامل خود را جهت همکاری در خصوص تحقق هر یک از پیشنهادات فوق و فراتر از آن را اعلام می نماید.
انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران