1398/12/12-10:12:33
پیشنهادات انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران به دنبال اعلام برنامه غربالگری خانه به خانه در روند کنترل همه گیری COVID-19
به دنبال اعلام برنامه غربالگری خانه به خانه در روند کنترل همه گیری COVID-19، انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران، ضمن درخواست تجدید نظر در اجرای این برنامه، پیشنهادهای خود را برای برنامه جایگزین ارائه کرد.
1-با توجه به محدودیت شواهد، عدم اطلاع از حساسیت و ویژگی ابزارهای مورد استفاده، نگرانی از عدم تامین امکانات لازم براي پي گيري موارد مثبت و همچنین نگرانی از موارد احتمالی ابتلاء در اعضاي تيم هاي غربالگري و احتمال انتقال بیماری توسط ایشان، انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران تجدید نظر در اجرای این برنامه را توصیه می کند.
2- همانگونه که پیش از این نیز توسط این انجمن علمی پیشنهاد شده است، استفاده از ظرفیت های ارایه مراقبت از راه دور و برخط (آنلاين) بر اساس سامانه ها و نرم افزارهای کاربردی تلفن های هوشمند، به سادگی و با هزینه کم می تواند در غربالگری و بيماريابي از جمله در افراد سالم، افراد دارای علامت و افراد دارای تماس مشکوک، انجام شود.
در اين رویکرد، می توان موارد نیازمند معاینه توسط مراقب سلامت و یا پزشک را شناسایی و به منظور دریافت خدمات در محل سکونت و یا هر مرکز ارجاعی تعریف شده، راهنمایی و هدایت نمود.
3- با توجه به اینکه دوره نهفتگی بدون علامت در مورد این بیماری تا ۱۴ روز ذکر شده است و انتقال از افراد بدون علامت نیز وجود دارد؛ در صورت اتخاذ تدابیر غربالگری منزل به منزل، مدت زمان اجرای طرح، تعداد دفعات مورد نیاز برای مراجعه و جداسازی، تغییر الگوی گسترش بیماری در طول زمان و هزینه های بار بر مراقبینی که باید در این فرایندها مشارکت داشته باشند، بسیار زیاد خواهد بود،  که با اصول ارایه مراقب های سلامت منطبق نیست. در حالي كه سامانه های پیشنهادی تا هر زمان و بدون نیاز به هزینه قابل استفاده می باشند.
4- اطلاع رسانی به صاحبنظران از پشتوانه های علمی و شواهد و مستندات حمایت کننده طرح و همچنین اطلاع رسانی شفاف جزییات به آحاد مردم از نکات کلیدی در جلب مشارکت در دستیابی به اهداف هر طرح است که در این مورد نیز باید با جدیت مد نظر باشد.
5-  توجه مضاعف به فراهم آوری امکانات لازم پس از غربالگری جهت تکمیل فرایند های تشخیص و همچنین فراهمی و در دسترس بودن امكانات انتقال ايمن، درمان و امکانات مرتبط با آن می بایست به جد مد نظر قرار گیرد.
6- از نکات بسیار مهم نحوه آگاه سازی افراد منفی در غربالگری است، که با توجه به احتمال بالای منفی کاذب، اطلاع رسانی به نامبردگان از عدم وجود شواهد ابتلاء می تواند منجر به رفتارهای پر مخاطره آمیز از نظر انتقال بیماری شود، که این موضوع نیز باید به طور مشخص مد نظر قرار گیرد. ضمن اينكه منفي بودن نتيجه، هيچ تضميني براي بيمار نشدن فرد در آينده نزديك نخواهد بود.
7-  انتظار می رود مکانیسمی جهت تبادل نظر و بازخورد به گروه های صاحبنظر مختلف که در این مراحل به اعلام نظر و ارایه راهکار می پردازند در نظر گرفته شود تا از القاء حس عدم توجه مطلق به نکات ارائه شده، پیشگیری شود.
در خاتمه مجدداً انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران آمادگی کامل خود را در اجرای تمامی پیشنهادات فوق الذکر و فراتر از آن را اعلام می نماید.

انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران
12 اسفند ماه1398-ساعت 10:00