1398/12/09-22:01:18
پیشنهادات انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران در آستانه موج دوم اقدامات انجام شده در راستای کنترل همه گیری COVID19
در آستانه موج دوم اقدامات انجام شده در راستای کنترل همه گیری COVID19، انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران، پیشنهادهایی برای کارایی مطلوب تر این اقدامات ارائه کرد.
1-نظر به افزایش امکانات تشخیصی از ابتدای هفته پیش رو انتظار می رود موارد مثبت قطعی تا چندین برابر افزایش یابد. ضرورت اطلاع رسانی این واقعیت به طور شفاف به جامعه جهت کاهش نگرانی های نامؤثر و پیشگیری از اطلاع رسانی نادرست از سوی رسانه های ناآگاه و معاند وجود دارد.
2- به دنبال این افزایش تشخیص، انتظار می رود میزان مرگ و میر منتسب محاسبه و گزارش یافته کاهش یابد که این نکته نیز ممکن است موجبات سوء برداشت در کم گزارش دهی موارد مرگ و میر گردد که اطلاع رسانی این مهم ضرورت دارد.
3- به منظور برآورد تأثیر اقدامات انجام شده در طی روزهای گذشته بر روند اپیدمی و تصمیم گیری مناسب برای روزهای آتی و ارائه توصیه های عمومی، ضرورت دارد آمار موارد مشکوک در کنار آمار موارد قطعی در روزهای گذشته و بر اساس مراجعات مراکز منتخب برآورد شده و گزارش شود تا تحلیل روند موارد قطعی و مرگ به درستی صورت پذیرد.
4-گزارش دقیق موارد مرگ از نظر بیماری های زمینه ای و زمان تشخیص و مراجعه و شروع درمان به عموم جامعه، می تواند موجبات مراجعه به هنگام موارد پرخطر از نظر مرگ و میر را به همراه داشته و اثربخشی مراقبت های درمانی را افزایش داده و مرگ و میر را کاهش دهد. این امر با توجه به شواهد نگرانی از مراجعه و بستری در بیماران در سطح جامعه اهمیت ویژه ای دارد.
5- تمهیدات لازم جهت تامین تجهیزات تشخیصی و درمانی به ویژه تامین داروهای مورد نیاز به منظور پاسخگویی در لحظه به مراجعان و افزایش اعتماد عمومی به طور فوری برای روزهای آتی در نظر گرفته شود.
6-به روز رسانی دستورالعمل های تشخیصی و درمانی با توجه به روند مورد انتظار حداقل به صورت روزانه مبنی قرار گیرد.
7- اطلاع رسانی شفاف دستورالعمل ها و تغییرات آنها به جامعه، مراقبان سلامت و پزشکان به صورت فوری انجام شود تا از سردرگمی و یا تناقض احتمالی در روند ارائه خدمات و یا در ذهن خدمت گیرندگان جلوگیری شود.
8- توجه ویژه به بار کاری مراکز ارایه کننده خدمات و تنظیم برنامه کاری و استراحت و نشاط ایشان به عمل آید تا کیفیت خدمات و مراقبت ها در طول زمان حفظ شده و ارتقاء یابد.
9- با به اشتراک گذاشته شدن اطلاعات در گروه های منتخب علمی، زمینه پژوهش و پیش بینی رخدادها در روزهای آتی از چند منبع فراهم آید تا اطمینان بیشتری در رصد تحولات و همچنین عمق بیشتر در بررسی روند تغییرات همه گیری فراهم آید.
10- زمانبندی به روز رسانی گزارشات از حالت روزانه به زمانبندی حداقل هر ۶ ساعت تبدیل شود. شواهد بر آن است که تکرار توصیه های مؤثر در کنترل اپیدمی در هر اطلاع رسانی جدید، تأثیر افزایش یافته ای را به همراه خواهد داشت.
11- به نظر می رسد توجه به ارایه مراقبت ها از راه دور به شیوه های مختلف و تلاش جهت تریاژ از مبدا و نه در محل دریافت خدمت بتواند در مدیریت بهتر بار مراجعین مؤثر باشد.
12- استفاده از رویکردهای محله محور در پیشگیری و همچنین توجه به مکان های خاص مانند زندان ها، پادگان ها، مراکز نگهداری سالمندان و... که می تواند در پیشگیری از رخداد موارد به ویژه موارد شدید نقش داشته باشد، ضروری است مورد توجه قرار گیرد.
در خاتمه انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران آماده همکاری در تمام موارد فوق و فراتر از آن می باشد.
انجمن علمی پزشکی اجتماعی ایران